Масло за сончање BLACK UP, СПФ 6, 150 ml Масло за сончање BLACK UP, СПФ 6, 150 ml
Масло за сончање BLACK UP, СПФ 6, 150 ml

Вградените филтри овозможуваат ниска заштита (СПФ 6) од штетното дејство на УВА- и на УВБ-зраците, а неговите дополнителни состојки, како каротенското масло, ја овозможуваат потребната нега на кожата во текот на сончањето.

Содржи масло од морков кое е богато со β-каротен, витамини А и Е и провитамин А.

Витаминот А овозможува подобрена регенерација на кожата и подобрена хидратација, што е особено важно при сончањето.

Бета-каротенот како пигмент го олеснува добивањето на бронзениот тен.

  • Дерматолошки тестиран.

  • Наменет е за сите типови кожа, но се препорачува за лица со потемен тен чијашто кожа не е лесно подложна на изгореници.

  • Водоотпорен.

Начин на употреба: Маслото се нанесува повеќе пати во текот на сончањето.