Крем за сончање BLACK UP со антицелулитен ефект, 2 во 1, СПФ 15, 150 ml

Кремот за сончање Black up со антицелулитен ефект е идеална комбинација на активни компоненти, кои овозможуваат заштита од штетните сончеви зраци и паралелен антицелулитен ефект.

Вградените филтри овозможуваат средна заштита (СПФ 15) од штетното дејство на УВА- и на УВБ-зраците во текот на сончањето.

Присуството на витаминот Е ја подобрува хидратацијата на кожата, која е од исклучителна важност во летниот период. Исто така, со своето антиоксидативно дејство учествува во неутрализацијата на штетните слободни радикали, со што ја заштитува кожата од предвремено стареење.

Содржи комбинација на емолиенти (омекнувачи), кои ја подoбруваат еластичноста на кожата.

Присуството на хумектанси (навлажнувачи) го спречува прекумерното губење влага од кожата за време на сончањето.

Антицелулитниот комплекс има активно дејство врз целулитот и ја намалува акумулацијата на масти во поткожното ткиво.

Антицелулитниот комплекс е составен од:

Природен изофлавон, добиен од зрната на сојата. Тој има моќно антицелулитно дејство и го спречува формирањето нови адипоцити (клетки специјализирани за складирање на маснотиите), па на тој начин ги намалува масните наслојки. Воедно, го забрзува создавањето на колагенот и го подобрува ефектот на затегнатост, јачина и на мазност на кожата.

Кофеин – придонесува за намалување на масните наслојки преку стимулирање на клеточниот метаболизам.

Карнитин – ги намалува масните наслојки на тој начин што го помага нивното метаболизирање и претворање до незаситени масни киселини, кои организмот може да ги искористи. Така се блокира процесот на таложење на заситените масни киселини во клетките и на формирање масни наслојки.

Екстракт од спирулина (Spirulina  platensis) – богат е со протеини, минерали и со витамини. Ја подобрува исхраната на клетките во кожата, поради што таа добива ефект на затегната и цврста кожа (firming effect).

Кремот е збогатен и со состојки кои го дополнуваат ефектот на антицелулитниот комплекс и кои синергично дејствуваат врз намалувањето на целулитот и на масните наслојки.

Екстракт од див костен (Aesculus hippocastanum) – ја подобрува циркулацијата на местото каде што е нанесен кремот, што е многу битно за да се постигне добар антицелулитен ефект.

Екстракт од шимширика (Ruscus aculeatus) – помага во затегнувањето на кожата и во исфрлањето на вишокот течности.

  • Дерматолошки тестиран.

  • Наменет е за сите типови кожа, но не се препорачува за лица со светол тен, чија кожа е лесно подложна на изгореници.

Начин на употреба: кремот се нанесува врз критичните делови на кожата 30 минути пред изложување на сонце и по секое капење.